YER İNCİRİ ? FRENK İNCİRİ ? FAYDALARI NELERDİR ?



 Yer İnciri veya Frenk İnciri ?

İsmi Değişken bir meyve olarak bilinen Yer inciri veya Frenk inciri yada Dikenli incir diğer bir adı ise Hint inciri olarak geçmektedir. Siz hangi adıyla veya ismi ile biliyorsanız o ismiyle anın fakat genelleme olarak Türkiye de Yer inciri veya Frenk inciri olarak daha fazla bilinmektedir.

Dikenli ve yassı geniş kanatlı yapraklı olan ve bu yapraklarının üzerinde meyvesini oluşturan bir kaktüs giller familyasına ait bitki türüdür genelde ağaç boyu bir veya bir buçuk  metre den başlayarak meyvesini vermeye başlar.

Doğanın vermiş olduğu sayısız nimetler bitmiyor emek harcamadan doğada kendi halinde büyüyen ve yetişen bu dikenli bitki türü geniş ve büyükçe yaprakları ve yapraklarının bir çok bölgesinde ince dikenleri ve bu dikenli bitkinin mucizevi olan meyvesi halk arasında Yer inciri veya Frenk inciri olarak bilinen, bazı ülke ve isim adı' da alan mesela Hint inciri diyenler var, mesela Mısır inciri diyenler var, Dikenli incir Diyenler var, Bizler çoğunluk olarak Yer inciri veya Frenk inciri diye adlandırıyoruz. 



Zamanı geldiği ve olgunlaştığı zaman toplamak o kadar kolay değildir, üzerinde bulunan ince dikenleri maalesef çıplak elle tutmazsınız bunun için ya özel bir eldiven giymeniz gerekir yada yerinden kopartmak için özel bir maşa yaptırıp onla kopartmanız gerekmektedir yoksa o ince dikenler elinize batabilir ve inanın çıkartması o kadar kolayda olmuyor ince dikenleri o yüzden biraz dikkatli olmakta fayda vardır benden uyarması. 

Diktikten sonra kendi halinde yetişen bu bitki türü ne su ister nede bakım ılık ve sıcak yerleri sevdiğinden Akdeniz ve Ege bölgelerinde sık olarak rastlanma imkanınız olacaktır. 

Faydaları Nelerdir ?

Sindirimi rahatlatması, 

Direnç artırıcı etkisi olması,

Vitamin bakımından C ve E vitaminlerine sahip olması,

Kansere önlemede fayda sağlaması özelliğini selenyum minerali, aminoasitler ve antioksidan bakımdan oldukça zengin olması açısından dolayı kansere önlemede fayda sağlamaktadır.

Kabızlıkta ; Tükettiğiniz zaman kabızlık problemini giderdiği, bu şu demektir diyet yapanlar bu C vitamin deposu meyveyi gönül rahatı ile tüketebilirler çünkü doğal olarak yetişen meyve dışarıdan hiçbir destek almadan kendi başına hayata tutuna biliyor. Yine belirtmem gerekiyor tüm yediğiniz içtiğiniz gıdaların azı yarar çoğu zarardır lütfen Dikkatli olarak yediğimiz içtiğimiz gıdaları tüketelim' ki şifasını alalım.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.