Yazın Serin Meyvesi Karpuzun Faydaları !

Karpuzun Faydaları Varmıdır!.
* Yaz aylarının vaz geçilmezi,olmassa olmazı KARPUZ'dur !

* Yaz gelsede karpuz yesek diyen bir çok kişi vardır,hem yazın sıcaklığı hemde serin bir şeyler yiyip içmek isteriz içimizi serinletmek isteriz.
* Bunlardan en uygunu ve midemizi doyurucu olan karpuzdur,bir çok kişi karpuzu ekmek ve peynirle mutlaka yemiştir.

* Vücudumuzun susluğunu gidermekte oldukça önemlidir,sıcaklarda terleriz ve vücudumuzdan oldukça yüksek miktarda sıvı kaybı yaşarız,sıvı kaybını önlemek için bol su ve sulu gıdalar tüketmeliyiz.

* Karpuz'da bu sulu gıdalardan birisidir.

* Yazın hem hafif bir yiyecek hemde sağlıklı pratik ve bağırsaklara faydalı olması açısından  su ihtiyacımızı karşılıyor olması sebebiyle tüketilmesi gerekir.



* Karpuz alırken nelere dikkat edilmeli ! Yetiştiriciden son tüketiciye gelesiye kadar geçen süre fazla uzun olmamalı, karpuz darbe almış,delik,yarık olmamalı eğer böyle bir karpuzu alırsanız muhtemelen içi kokmuş bozulmuş bir karpuzla karşılaşırsınız.

* Karpuzun her tarafı sağlam olmalı yeni kopmuş karpuzun sapı yeşil olur buna dikkat etmeliyiz,eğer karpuzun sapı kurumaya başlamış'sa tazeliğini yitirmeğe başlamış demektir, yavaş yavaş bayatlamaya başlar ve o taze karpuzun mis gibi kokusu yediğimiz zaman o çıkardığı kütür kütür sesi duyamazsınız.Tadı değişmeye başlamıştır karpuzu alırken sap kısmına muhakak bakmanızı tavsiye ediyorum.

* Karpuzun faydalarına gelecek olursak ;
Böbrekleri çalıştırdığını,idrar söktürdüğünü,bilmeyen yoktur, Bu sebeple Kum ve taştan şikayeti olanların idrar söktürücü özelliği olması sebebiyle karpuzu tüketmelerinde fayda vardır.

* Karpuz B ve C vitaminleri içerir.
Bizler çoğunlukla yemeklerden sora tüketmeyi tercih ediyoruz. uzmanlar yemeklerden önce alınması gerektiğini,çünkü yemekten sonra yenildiğinde sindirim güçlüğü yaşanacağını açıklıyorlar.

* Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve Bağırsak Kanserini önlemede'de rol oynar. 

* Yağ ve kolesterol içermediğinden kalorisi' de düşük olduğundan yazın diyet yapmak isteyenler için bulunmaz bir meyve gillerdendir. Hepinize Afiyet Olsun...


Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.


Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.