VARİS ; NEDİR ? TEDAVİSİ NASIL YAPILMALIDIR ?

 


VARİS ?

Varisi bilmeyenimiz yoktur varis bayanlar ve erkeklerde olmak üzere bir çok kişide görünen ve oluşan bir rahatsızlıktır. Bu konudan şikayetçi olan çok kişi bulunmaktadır.

Varis nasıl oluşur sebepleri nelerdir ?

Varis geçer mi ? 

Tedavileri nelerdir ? 

Tedavi olduktan sonra tekrar olur mu ? 

Bitki kürleriyle yapılan tedaviler nelerdir ? 

Bunlalar nasıl yapılır sonuç verir mi ?

Varis' in oluşumu hakkında biraz bilgi sahibi olalım varis nasıl oluşur ve nasıl gelişir varis nedir öncelikle ondan başlayalım. 

Varis Nedir ; Varis bacaklarda derinin hemen altındaki toplardamar genişlemelerine varis denir.

Bacaklarımızdaki toplardamarlar kirli kanı yer çekiminin tersi yönünde temizlenmesi için akciğerlere ve kalbe taşıyan damarlardır. Bu damarların içinde yukarı doğru akımın sağlanabilmesini kolaylaştıran ve aşağıya doğru kanın toplanmasını engelleyen kapaklar vardır. 

Bacak kaslarının çalışması, ve kan bu kapakların yardımı ile tek yönlü olarak yukarı ilerler. Ancak kapaklarda hasar oluştuğunda kanın yer çekimi ile aşağı yönde basınç oluşturması ile yüzeysel toplardamarlarda varisler oluşur. 

Varisi Olanlarda ; Gece kramplar yaşanır, bacaklarda kaşıntı, şişkinlik olur, ayağa kalınca ağrı başlar. Kadınların, hamilelik ve periodik dönemlerinde varislerle ilgili şikayetleri artar. Sıcak damarları genişlettiği için aşırı sıcaklar varisli hastalara iyi gelmez. 

Çok sıcak suyla banyo yapmayın, kaplıca, sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durmak büyük önem taşır.

Bayanların özellikle topuklu çok yüksek ayakkabı giymemeleri gerekir. Aynı yerde uzun süre ayakta kalmak pozisyonunu değiştirmeden hareketsiz kalmaktan kaçının. 

Spor Yapın ; Sporun ve yürüyüşün faydalarını göreceksiniz bununla beraber yüzmede bacakları çalıştırmada iyi gelir düzenli yapılan yürüyüşün ve yüzmenin faydasını göreceksiniz. 

Giydiklerinize dikkat edin ; Dar çamaşırlardan mümkün mertebe uzak durun en azından bir süre deneyin. Kan dolaşımı etkileyecek kemer kuşak gibi sıkan şeyleri fazla sıkmayacak şekilde takın. 

Yiyip içtiklerinize dikkat etmek zorundasınız ; Kilo varislerin çoğalmasına en büyük sebeptir yükü bacaklar taşıdığı için ne kadar az kilolu olursak varislerden o kadar az şikayetimiz olur ve soğuk suyla masaj bütün günün yorgunluğunu alır, akşamları soğuk suyla  yapılan masaj çok iyi gelmektedir.

Herkesin bildiği gibi ayakları 20-30 cm yükseklikte kaldırıp yatmakta iyi gelecektir. Doktorların tavsiye edeceği varis çorapları gündüzleri iyi gelecektir. Geceleri çıkarmak şart. Varis tedavisinde çok değişik yöntemler bulunmaktadır bunların arasında lazer yöntemiyle de varisler için gelişmeler vardır.

Tıp'ın varis konusunda tedavilerini kısaca anlatmaya çalıştım. 

Gelelim alternatif tıp olan bitkisel tedavilerin neler olduğuna. 

Varis, toplar damarların deforme olması sonucunda kan dolaşımının bozulması ile toplar damarların şişmesi şeklinde oluşan bir hastalıktır. 

Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı şekilde veya hepsi birlikte çay gibi demlenerek her gün 3 su bardak içilebilir. 

1- Bardak sıcak suyun içerisine 4 gram kadar rezene atılarak 10 dakika bekletilir ve her gün 2 bardak içilebilir. 

Çobançantası otunun taze bitkisi doğranarak bir kaba konur üzerine keskin sirke ilave edildikten sonra 10 gün güneşte bekletilir. 10 gün sonra hazırlanan karışım ile varisli bölgelere masaj yapılır. 

4 adet kafirunu 1- litre beyaz ispirtonun içine karıştırın elde edilen karışımı varisli bölgelerinize sürdükten sonra streç filmle sararak yatın. Ertesi sabah tekrar aynı uygulamayı tekrarlayın. 

Bir bardak suya bacakları saracak sayıda lahana yaprağı koyun kaynatıldıktan sonra süzün. Yaprakları canınızı yakmayacak sıcaklıkta varislerin üzerine sarın, soğuyuncaya kadar sırtüstü yatın. 

Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı ayrı ya da hepsini beraber çay gibi demleyerek günde 3-4 su bardağı içilir. 

Koyun otu merhemi varislerin üstüne her gün merhem sürülür. Friksiyon yapılır bir miktar papatya bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere söz konusu varisli bölgeye masaj yapılarak yedirilir. 

Fındık ağacı kabuğu, ceviz ağacı kabuğu ile kaynatılır. Suyu ile varislerin üstüne pansuman yapılır. Varisli yerlere hortumla, 5 dakika soğuk su sıkılır. Sonra iyice kurulanır ve papatya yağı ile aşağıdan yukarı doğru ovulup, bir sargı bezi ile sıkmadan sarılır. 

Çemen, havuç tohumu, turp tohumu, tere tohumu lapa yapılarak varis üzerine konulmalı ve bekletilmelidir. 

Derdi veren Muhakkak Dermanı da vermiştir. Yeter ki  arayıp bulasınız. 

Sağlıklı bir ömür dileriz.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.