TERE OTU ; FAYDA ve ZARARLARI NELERDİR ?

TERE OTU ?

TERE OTU' Dere otuyla  birçok kişinin karıştırdığı hatta birbirine çok benzeyen bu bitkiyi tanıtacağız. 

Çok kişinin acaba 'Tere otu' mu yoksa 'Dere otu' mu dedirten ve daima birbiriyle karıştırılan Tere bitkinin var olduğunu ve sadece isimlerinin birbirine çok benzediğini bir çok kişininde adları yüzünden karıştırdığı bitkiyi tanıtıyorum.

Çoğunlukla yapraklarını kullandığımız tere otu salatalarda, üzerine limon sıkıp yediğimiz ve yine çiğ olarak yapraklarını kullanarak üzerine yoğurt döküp yediğimiz serin ve güzel hafif bir bitki türüdür.

FAYDALARI NELER ?

Tere Otunun birçok faydası vardır, fakat dikkat edilecek hususlarda vardır, öncelikle manavdan veya pazardan aldığınız yeşilliklere dikkat edeceğiniz bazı hususlar vardır, yapraklarında sararma olmayacak, taze olacak, buruşuk olmayacak, yoksa fayda yerine zarar verir bu durumları dikkat etiğiniz sürece her hangi bir sorun olmaz.

Nasıl ki bazı gıdalar tek başına kuvvetli besin değeri içeriyorsa TERE' de tek başına yanında başka bir şey olmadan yenildiği zaman besin değeri ve faydasını da daha iyi göstermektedir.

Tere vitamin değeri bakımından B-6 değerine sahiptir, bolca E ve C vitaminleri barındırır sindirimi kolaylaştıran içerisindeki kükürt oranı fazladır.

Akciğer kanserine karşı nefes almada rahatlık sağlamaktadır.

Tere yerken tavsiyemiz sade olarak tüketmeniz, fakat istenirse üzerine limon sıkarak ta tüketebilirsiniz her gün bir parça tereyi tüketin ve 5 gün yedikten sonra kendinizi 2 gün dinlendirin, mesela pazartesi başlayın cuma günü bitirin cumartesi pazar tere ve ona benzer yeşillikler yemeyin.

Sigara İçenlere de tavsiye ediliyor.

Sigara içen ve bir türlü bırakamayanlar TERE  Size de tavsiye olunur neden mi.  Sigara Bronşları dolduruyor ve bu dolan bronşları yine her gün düzenli olarak tüketeceğiniz bir demete yakın yaklaşık 15-20 dal tereyi bir günde tüketin dikkat edilecek husus yemeklerden bir kaç saat sonra almanızdır.

Vücutta yağ yakmasını hızlandırır.

Kansere karşıda koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Kolesterolü koruyucu ve düşürücü özelliği bulunmaktadır.

Yaşlanmayı geciktirici özelliği de vardır.

Solunum yollarına, bağırsaklara ve mide sağlığı açısından dan fayda sağlamaktadır.

Farklı olarak bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki türüdür.

ZARARLARI NELERDİR ?

Birde hamilelik döneminde bulunan Anne adayları Doktorunuza sormadan yemeyin hamilelik devresinde yememeniz gerekebilir.

Genelde Tere otu fazla tüketildiği takdirde idrar yaparken yanma yapabilir. Panik yapmayın geçicidir.

Diyaliz hastaları Böbrek yetmezliği şikayeti olan hastaların Tere yememeleri ve kesinlikle uzak durmaları gerekmektedir.


Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.