ŞAHTERE OTU ; Nedir Nasıl Kullanılır ?

 

ŞAHTERE OTU ?

Şahtere otu daha çok nedeni belli olmayan ya da tedavi edilemeyen alerjiler üzerinde çok etkili bir bitkidir.

Genellikle tarla ve yol kenarlarında yetişen, yapraklı, küçük, düzensiz pembe veya beyazımtırak çiçekleri olan çok yıllık otsu bir bitkidir. 50 kadar türü vardır. 

En önemlisi tıbbi şahtere yurdumuzda yetişir. Bitkinin içeriğinde tanen, şeker, fumarin ve fumar asidi vardır. Şahtere Otunun yaprakları ya da bitkinin toprak üstü kısımlarının tamamı kurutulduktan sonra sıcak suda haşlanarak çay ya da merhem şeklinde kullanılabilir.

Bitkinin özsuyu haricen cilt hastalıklarına karşı kullanılır. 4-5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra elde edilen bu su ile baş yıkanırsa kepeği gidermeye yardımcı olur. 

FAYDALARI ?

Cilt hastalıklarına karşı da faydalıdır.

İdrar söktürücü etkisi vardır, 

Mide dostu bir bitkidir,

Şahtere otunu uyuz ve diğer deri problemleri için de kullanabilirsiniz, 

Kanı temizleyici özelliği vardır, 

Vücudu terleterek zararlı maddelerin atılmasını sağlar,

Damar sertliğinde faydalıdır, 

Mide ağrısı ve mayasılda da şikâyetleri giderir,

Safra salgılarını artırıcıdır,

Şahtere otu dâhili olarak başlıca karaciğer ve Safra Kesesi problemleri için kullanılmaktadır, 

Sedef hastalığına,

Sivilce iyileştirilmesinde kullanılır.

ŞAHTEREOTU ÇAYI: Kurutulmuş şahtere otunu kullanmak daha uygun olur. 1 çay kaşığı şahtere otunu 1 bardak kaynar su ile demleyin. Soğuk olarak, her 24 saatte bir, 1 çay bardağı içilebilir.

Şahtere otu soğuk olarak içmek istiyorsanız, daha önceden hazırlık yapmak gerekir. Bunun için 2 çay kaşığı şahtere otunu 1 bardak soğuk suya koyun ve bunu sekizle on saat bekletin günde bir bardak kadar içe bilirsiniz.

Çoğu zaman uyarı olarak, size her şeyin azı yarar çoğu zarardır diye ikazda bulunuyorum lütfen su dahi içseniz aşırıya kaçmadan için.

Verilen listelerin dışına çıkmayın, öncelikle uzman doktorların önerilerini ve tedavilerini uygulayın, alternatif tıp yardım amaçlı olarak uygulayın.

Sağlığınız her şeyden önemlidir bunu asla unutmayın.

Sağlıklı ömür dileriz.


Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.