ÇAY LEZZETİ, ÇAY TADI, ÇAY KOKUSU, ÇAY ALIŞKANLIĞI.!
SİYAH ÇAY - Hepimizin bildiği bir çoğumuzun severek bir ömür boyu içtiği faydası veya zararı var' mı yok' mu diye hiç sorgulamadığı Siyah Çay ! İş yorgunluğundan eve geldiğimizde, misafir geldiğinde, arkadaş ortamında, kahve' de, iş hayatımızda yani kısaca hayatımızın her zaman yanında olmasını istediğimiz şahsen kendi adıma söylemeliyim vaz geçemeyeceğim içeceklerden biridir siyah çay ayrı bir tat ayrı bir lezzet benim için.
Çok az insan sevmez siyah çayı her insan sevecek diye bir şeyde olamaz pek tabi. Peki siyah çayın faydaları ve zararları var mıdır varsa neler' dir.
Uzmanların belirtiğine göre, çayın yanında bir şeyler yenildiği zaman sağlık açısından telafisi olmayan rahatsızlıklar meydana çıkartıyormuş.
Su'dan sonra en çok tüketilen sıvı siyah çaydır. Demek' ki biz yıllardan beri kahvaltının yanında siyah çay içerek hayatımızı riske atıyormuşuz haberimiz yokmuş ve bu sebeple çay yerine farklı sıvı türlerini tercih etmeliyiz.
Uzmanlar böyle söylüyor doğruluk payı yüzde yüz vardır. Fakat hiç bir İçeceği Siyah Çayı tükettiğimiz kadar tüketmiyoruz. Şu anda ülkemizde maalesef organik yiyecek ve içecek bulmak bir hayli zor
Hangisi faydalı hangisi zararlı bunu Tarım bakanlığı takip etmesi gerekmez' mi !
Çayın aşırı tüketilmesi insan vücudunda geri dönülmez yaralar açtığını söylemişti uzmanlar, yine' de söylenenleri kulak ardı etmemek gerekir ve Siyah Çayın yanında bir şey yiyip içildiğinde ardından su veya daha farklı sıvılar içmeliyiz tercih sizin.
Çayla şeker bazılarımız için sanki bir bütün gibi duruyor illa çayı şekersiz içmem diyorlar doğrumu bence doğru çayı ilk sefer içtiğimizde içine şeker atmadan içen var' mı yok çay İçenlerin yüz de doksanı şekerli çay muhakkak içmişlerdir.
Evet şekerli çay içenler var şekerli çayın ne kadar zararlı olduğunu bilseniz yine' de içer miydiniz diye soruyorum siz kendi kendinize karar verin.
Şekerin yalnız kendi başına zararlı olduğunu bilmeyenimiz yoktur birde çayla beraber tüketmek vücudumuza verdiğimiz en büyük zarar olacaktır bunu sizlere küçükte olsa şu ifadelerle anlatmaya çalışayım.
Sıcak çay ve şekerin damarlarda yapmış olduğu hızlı enzimle çok çabuk ulaşacağı noktaya ulaşıyor ve damar tıkanıklığından kalp rahatsızlıkları, kanda demir eksikliği, gibi hastalıklar meydana getiriyor hepimizin şekerli çay içerken biraz daha düşünmesi gerekiyor.
Siyah Çayın Faydaları Nelerdir..!
Yorgunluğu alır insana rahatlama verir.
Beyinde zihin karmaşıklığını sonlandırır.
Konsantrasyonu güçlendirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp krizi riskini azaltır.
Şekersiz çay diş ve diş eti güçlenmesinde tedavi olarak yardımcı olur.
Kemiklerde güçlenmeyi artırır.
Kolesterol düşürmesi.
Tarçınlı çay içmek hazmı kolaylaştırıyor.
Kanser riskini azaltıyor.
Kan dolaşımını rahatlamasını sağlıyor.
Ayak kokusunu giderme özelliği.
Çayla gargara yaparak boğaz ağrısından kurtulun.
Günde 2 bardak siyah çay içenle içmeyen arasındaki kalp krizi geçirmesi riski daha azdır.
Yara temizlemede siyah çay antibiyotik etkisine sahiptir.
Banyoda mat saçlara durulanan çay canlılık verir.
Balık' mı temizlediniz koku gitmiyor' mu demli çayla yıka koku kalmaz.
İdrarı boşaltmakta faydalı ve hızlı etkendir.
Gözünüz' mü çapaklandı hemen çay buharı yapın çapak yapmaz.
Siyah Çayın Zararları Nelerdir...!
Siyah çayı aşırı tüketmek zararlı.
Siyah çayı şekerli olarak tüketmek zararlı.
Böbrek taşı veya kumu döken hastalara yasak.
Romatizmal hastalara zararlı.
Yüksek tansiyonu artırmakta.
Günlük çay tüketimi 4-5 bardak olamalı fazlası zararlıdır.
Günlük tüketimi geçenler her bardak başına mutlaka su tüketmeliri iyi olur.
Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.
Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.