ROKA : Sofranızdan Eksik Etmeyin !

ROKA'yı Sofranızdan Eksik Etmeyin!

ROKA' Deyince Hemen Zihnimizde canlandırdığımız O vazgeçilmez sofraların sulu yemeklerin, Et yemeklerinin yanında olmazsa olmazı. 

Hoş güzel birazda acımsı tadıyla her öğünde yiye bileceğimiz oldukça sağlıklı Roka gelir.

Bizler türk halkı olarak havalar Isınınca O baharın güzelliğinin tadını piknik ve mangalla süsleriz mangalın vaz geçilmezlerinden olan ET- Köfte - Şiş- Sucuk ve Tavuk gibi çeşitlerinin yanında vazgeçilmez olan mangallın o güzel damak tadı lezzetine ayrı bir tat bir görsellik sunması bir başkadır. Alacağınız mangal ürünlerini bütçenize ve damak tadına göre siz belirleyeceksiniz. yanında güzel bir kaşık salata ve Roka harika olur.

Roka nerede ve nasıl yetiştirilir. 

Roka toprağın ve suyun olduğu her yerde yetiştirme şansınız var Roka tohumlarını evde bulduğunuz bir saksıya ekseniz saksıda dahi yetişir yeter'ki suyunu eksik etmeyin. 

Kışın havaların soğuk olması sebebiyle dış ortamda yetişmesi imkansız olduğu için. Kışın seralarda yetiştiriliyor fakat eviniz güneş alıyorsa tıpkı seralardaki gibi uygun ortamı sağlarsanız evinizin güneş gören bir köşesinde yetiştirme şansınız bulunmaktadır.

Vitamin bakımından ROKA ; Bilinen zengin C vitaminin yanı sıra A-vitamini K- vitamini P-vitamini bulunmaktadır. Bir kişi günlük ortalama 90 veya 100 Gr yese K vitamini o gün için karşılamış olur.

FAYDALARI NELERDİR.

Kansere karşı bünyede güçlenme olarak gösterilmekte. Taze olarak tüketilen ROKA bağırsak ve akciğer kanserlerinde önceden engelleme olasılığını artırdığı bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve korunmasında etkili olduğu taze ve çiğ olarak tüketilmesi önerilir.

Savunma sistemi üzerinde etkileri ve güçlendirmesi sayesinde gelecek olan hastalıkları engelleyici olması.

Kemikler açısından ROKA K vitamini olduğunu yukarıda ifade etmiştik iskeletimizi korumak için mutlaka kendimiz ve çocuklarımız için ROKA  tüketiniz.

Gözlere, Diyabete, Kalp ve Damar sağlığımıza, Sindirim sistemine, Cilt ve Saç sağlığını korur. 

Sağlıklı bir beslenme ile mutlaka kırmızı etin yanında yeşil sebze tüketmelisiniz hazmı kolaylaştırır sindirimi artırır. Yeşillik diye tabir ettiğimiz sebzeleri tüketmek sabah kahvaltı sofrasında öğlen yemeğinde ve akşam yemeklerinde mutlaka sofranızdan eksik etmemeniz gereken güzel bir alışkanlık olacaktır çocuklarınıza güzel bir örnek olacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Sizlere Afiyet Olsun...


Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.


Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.