IHLAMUR : MUTLAKA İÇMELİSİNİZ !

 Nerede ve Ne zaman Bulunduğu Tarihi bilinmez bir şifa kaynağı olan ıhlamur.

Hasta olmadığımız'da aklımıza bile gelmeyen hastalandığımız' da  veya biraz grip, nezle, halsizlik ,vücudumuzda kırıklık olduğunda hemen aklımıza gelen ıhlamur olur. 

Maalesef bu böyle başka içecekler içtiğimiz' de sağlığımız yerindeyken onu hep dışlamışızdır. 

Fakat sizlere ıhlamurun mucizelerini anlattığımda fikrinizi biraz olsun değiştirmiş olacağımdan eminim.

Ihlamur başlı başına Allah'ın insanlara verdiği  mucizesi olan bir bitki türüdür.

 Yazın pek tercih edilmez fakat kış ve soğuk havalarda tercih edeceğimiz bir içecektir. Kokusu güzel içimi yumuşak olan bu bitki ülkemizde bir çok yerde yetişmektedir.

Ihlamurun vücudumuza verdiği etkiler nelerdir bir bakalım.

Yukarıda bahsettiğim gibi kış içeceğidir grip, nezle, kırgınlık, gibi rahatsızlıklarımızda kesinlikle ihtiyaç duyduğumuz bir içecek olması yanında daha bir çok etkilere' de sahiptir.

Canınız bir şeylere sıkıldı ve kendinizi huzursuz hissediyorsunuz sakinleşmeniz lazım aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Yine bir şeye kızdınız sinirlendiniz, stres' e girdiniz bu durumda aklınıza ilk  gelen şey ıhlamur olsun.

Çok sık hasta oluyorsunuz ve bünyeniz en küçük şeyden etkileniyor ve hasta oluyorsunuz bağışıklık sisteminiz düşük olabilir yine aklınıza gelen ilk şey ıhlamur olsun.

Boğazınız gıcıklanıyor ara ara öksürük krizine giriyorsunuz işte yine aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Boğazınızda hırlama var sebebi sigara veya başka bir şey olabilir fakat dışarı çıkmak isteyen bir türlü atamadığınız balgamınız var bu balgamı dışarı atmak için aklınıza gelen ilk şey ıhlamur olsun.

Boğazınız ağrıyor içtiğiniz soğuk bir içecekten veya farklı bir durumdan fakat aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Yediklerinizi bir türlü sindiremediğinizden hazımsızlıktan şikayet ediyorsunuz bu durumda aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Af edersiniz Tuvalete yani (Lavaboya) küçük abdestinizi yapmaya çıktığınızda idrar söktürücü özelliği olması sebebiyle aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Vücudunuz şişti derler halk arasında sizde yok bende ödem var dersiniz işte tam burada ödemlerin iyileşmesinde destek olması için aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Hani bir arkadaşınız veya başka birileri birilerine söylemiştir illa sen kansız kalmışsın diye işte kansızlık konusunda destek olması açısından aklınıza ilk gelen şey ıhlamur olsun.

Ihlamuru nasıl tüketmeliyiz aklımıza gelen ilk şey ıhlamur olacaksa.

Genel olarak suyu kaynatır üstüne ıhlamurun kurutulmuş yapraklarından bir tutam atarız  5 - veya - 6 dakika demlenmesini bekler çay olarak bardaklara servis yapar içeriz.

Tarifi çok basit çok kolay tıpkı çay demlemek gibi düşünün fakat yapraklı olan tüm bitkiler demleme yapılarak içilir kök olanlar ise kaynatılarak içilir bu bilgi aklınızda kalsın.

Tercih olarak sade veya içine ekleyeceğiniz limon veya başka bir tercihiniz olursa onu' da sizlerin damak tadına bırakıyorum. Fakat benim acizane tavsiyem sade ve üzerine damlatılmış limon olacaktır.

Sizlere afiyet olsun.


Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.


Okuyucunun Dikkatine

******************************

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.