SİGARA İÇMEYE DEVAM EDİN !

Sigara Dünyanın ve insanlığın baş belasıdır!!

Kimine göre vaz geçilmezim,
bırakamadığım ,sevdiğim dediği ve kopamadığı fakat yaşlandıkça vücudun S.O.S verdiği tahribatı uzun yıllar geçtikçe büyük hasarlar veren, malesef'ki çok zor tedavi aşaması olan ve sonucu çok Ağrılı ,Sancılı biten bir ölüm oluyor.


Sigara da bulunan yüzlerce zararlı madde sigarayı yaktığımız ve dumanını içimize çektiğimiz andan itibaren başlıyor ve dönülmesi zor bir çıkmaza giriliyor.

Her nefes bir ömrün yavaş yavaş tüketilmesi sona doğru hızlı adımlarla gidiş anlamına geliyor.

Sigara Üzerine O kadar çok şeyler yazıldı çizildi ve görsel video'ları yapıldıki halen Ülkemizde ve dünyada sigara ile devletin ve hatta devletlerin bu korkunç Ölümcül illetle nasıl başa çıkabilirim çareleri aranmakta.

Çeşitli yaptırımlar ve yasaklar konulmakta para cezaları uygulanmakta fakat yinede bu sigara denilen illetten kurtulmak mümkün olmuyor.

Sigara yaşının Ülkemizde ilk okul yaşlarına kadar düştüğü görülmekte, gencecik bedenlerin bu illeti içmeleri kendilerine verdiği zararın daha farkında olmamaları bir çok büyüklerinin söylediklerini duymazdan gelmeleri maalesef çok acı.

Peki sigara içmek bu kadar kolay oluyor' da, neden bırakmak çok zor oluyor.

Genelde sigara içen bir çok insan sigaradan nefret eder fakat bir türlü bırakamaz, sebebi nedir bu denli istek uyandıran ve içersin' de yüzlerce ifade edilen zararlı maddenin bulunmasına rağmen bir tanesini bitirmeden diğer bir tanesini içmek için hazır tutan şey !

Sebebi hepimizin genel olarak bildiği Nikotin maddesidir.

Çoğu kişiyi kendine esir eden ve içersin' de duymak istemeyeceğimiz zehirli kimyasallar barındıran sigarayı ve buna eşdeğer insan sağlığını bozacak bazı fırsatçıların işine geldi.

Fırsatçılar her zaman ve her sektörde varlıklarını gösterirler ve halen bunun üzerinden gelir elde etmeye çalışıyorlar.

Çeşitli hapların, spreylerin, macunların, tozların akla hayale gelmeyecek oyunların içerisinde bulan yetişkin veya çocuk fark etmiyor bu kötü alışkanlığa bir kere yakalanan kişi bir daha kendisini zor kurtarıyor.

Konumuz sigara olduğu için bu konu üzerinden devam edelim,
sigara bağımlısı olmak çok kolay, bırakmak çok çok çok zor siz sigarayı bıraksanız bile o sizi bırakmaz !

Sağlık açısından zararları olduğu kadar maddi olarak' ta zararları çok kısaca ifade edecek olursak sigarayı içerken para verildiği yetmezmiş gibi sigaradan kurtulmak için' de ayrıca para veriliyor ve yine' de eski sağlığına kavuşamıyor içenler.

En sonunda hasta oluyor yine hem maddi hem' de sağlık olarak kayıp yaşıyor, sigaraya başlandığı andan itibaren Son nefesine gelinceye kadar milyonlar hatta milyarlarca lira para harcanıyor  fakat yine' de eski sağlığına kavuşamıyorlar.

Sağlığımız ve sıhhatimiz yerindeyken ben bu illetten bir an önce kurtulmalıyım rahat bir nefes almalıyım dememiz gerekiyor
sigara içenler kardeşlerim.

Ben bırakamam deyip içmeye devam ediyorsanız bence siz kendinizi kandırıyorsunuz. Bir sebebi nedeni olsun veya olmasın. Başta keyif olsun diye içilen sigara sonunda acı ve hüsran oluyor.

Bu kötü sonla karşı karşıya kalmadan bir an önce sigara sizi sevdiklerinizden ayırmadan daha rahat bir nefes almak için en önemlisi kansere yakalanmadan bırakın.

Sigarayı içen arkadaşım sen rahmetli olduktan sonra eşin çocukların bir süre arkasından ağlar üzülür daha sonra yaşayanlar için hayat devam eder.

Sigara içen kişi için ise hayatı boyunca o pis illetin esri olmuş etrafına kötü koku yaymış parası olsa' da olmasa' da sigara onun için bir bağımlılık olmuş evine ekmek alamazken cebinden sigarası eksik olmamış ve en kötüsü aile içinde çocuklarına kötü örnek olmuş çevresine kötü örnek olmuş ve daha kötüsü ailesini rahat ve huzurlu yaşatacağı paralarını başkalarına yedirmiş.

Yaşantısı boyunca rahat nefes alamaması, öksürmesi, koku alamaması ,tat alamaması, cinsel yaşamını etkilemesi, doğacak çocukların' da kalıtımsal hasarlar olması ve daha birçok sebepleri.

Sigara içenlere uzmanların tavsiyesi sigarayı bırakmak için tek hedef kendi beyninizde bitirmenizdir ! O zaman Kurtulma Şansınız vardır.

Zararın neresinden dönerseniz kardır..! 

HAYAT Herşeye Rağmen Güzeldir.!

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.