PATATESİN FAYDALARI NELERDİR !





PATATESİN FAYDALARI NELERDİR !!!

Ülkemizde bayanlar,patates ile çeşitli yemek yaparak önce gözümüzü sonrada midemizi dolduruyorlar.



Patatesten hangi çeşit yemekler yapılır !

Patates Haşlama,Patates Kızartma,Patates Sulu yemek çeşitleri,Patates fırında, ve bunun gibi bir çok şekilde patatesi pişirip sofraları şenlendiriyorlar hanımların ellerine sağlık,ne demişler kötü yemek yapan kadın yoktur,yetersiz mağzeme vardır, ülkemizde bayanlar gerçekten muhteşem yemekler yapıyorlar ve ellerinde olan mağzemelerle muhteşem lezetli sofralar donatıyorlar tüm bayanların ellerine sağlık.

Patatesin bizlere ne gibi fayda ve zararları vardır. 

Halk arasında bilinen ve çok sıklıkla söylenen bir söz vardır ekmekle patates aynı eşdeğerdedir diye.
Ekmekle patates birlikte yenmez her ikiside aynı eş değerdedir diye söylemler vardır. 
Patateste bulunan içeriğinde fazlaca ve çok miktarda olan nişasta mevcuttur ayrıca c-ve b-,vitaminleri vardır patatesin birçok faydaları vardır tabiki bunlar pişirmeyle alakalı olmaktadır.

Pişmiş bir Patates yemeği bir gün sonra tüketmek ve taze olan patatesin kilerde fazla bekletilmesiylede alakalı birçok zararları vardır.

Mesela bunlar nelerdir ! yağda kızartma şeklinde pişirilen patates yağdan dolayı kaloriyi artırır,ve bunun neticesinde bir çok hastalıklar oluşmaya başlar, ülkemizde kızartma denince hayat durur seviyesindedir. :)

Patatesi soyarken kötü çirkin bir koku renk değişikliği hissederseniz bu patates bozulmuş demektir kullanmayın atın zehirlenmeye yol açar.

Şeker hastası olanlar patatesi fazla tüketmeden yemelerinde  her hangi bir sakınca yoktur(fakat fazla tüketmeden ve haşlanmış olmalı)

Kanı temizlemede patates yerarlı olduğu açıklanmaktadır,

Elde ve ayaklarda bulunan çatlaklara iyi geldiği açıklanmaktadır bir çok kişilerin şikayetleri arasındadır elde ve ayaklardaki çatlaklar denemenizde fayda var.

Kansere Karşı koruma sağlar,kanser hastalarına Rabbim şifalar versin bu illet hastalığa yakalanan ve çare için gitmedikleri yer denemedikleri yol yoktur bu yüzden kanserden korunmak için mutlak anlamda tüketmemiz gerektiği açıklanmaktadır.

Damar sertliğine,vücud sağlığımız için bir çok yediğimiz içtiğimiz gıdalara dikkat etme zorunluluğumuz var asrın dertlerinden biride mağlesefki damar sertliği patatesin damar sertliği içinde faydalı olduğu açıklanmıştır,özellikle yağsız,tuzsuz haşlama olarak tüketin.

Patatesin bilinen faydaları bunlarla sınırlı değildir şu anda bilinen faydalarını devam edecek olursak. 

Böbreklere,Kanda bulunan şeker seviyesini düşürmede,Kabızlığa ve sindirime iyi gelir,Halsizlik gibi Yorgunluk gibi rahatsızlıklara'da iyi gelir dinç tutar.

Bağırsaklarda bulunan solucanların dışarı atılmasına iyi gelir ve bir çok rahatsızlığa iyi gelen patatesi evimizden hiç eksik etmeyin hem hazır yemek hemde lezetli bir yemek türüdür binbir şekilde yemek çeşidi yapabileceğimiz patatesi mümkün merteb kızartma yapmadan haşlamasını tüketmemiz gerekmektedir.



Patates Kalori Olarak yine pişirme şeklimize göre değişim göstermektedir !

Kızatma olarak yaptığımız patates ( gr ) bazında ele aldığımızda 100gr,da 380 ile 420 kalori arasındadır,buda yaptığımız yağla alakalıdır yine mutlak anlamda zeytin yağlı tüketmek faydalı olacaktır kızartma değil. :)

Eğer haşlama olarak yaparsak yine gr bazında ele alacak olursak 100gr da 74 ile 78 kalori olarak ortaya çıkmaktadır. yukarıdaki tabloyla bir karşılaştırma yapın ! 

Arada gördüğünüz gibi kızartma yaptığımız zaman tabiri caizse dağlar  kadar kalori farkı almış olacağız demektir.

Sağlık için haşlama patatesi her zaman tercih etmemizdir,malesef bizler hepimiz için geçerli nerede zararlı kızartmalar,mangallar varsa onları tercih ediyoruz, sağlıklı dengeli bir beslenme yapamıyoruz umarım biraz daha dikkatli olup,kendimiz ve sevdiklerimiz için dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kendimize kazandırırız.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.