Polenin fazlası zarar azı yarardır .!

Polen Nedir ! 
* Arıların kendilerinden salgıladıkları bileşenlerle çiçek tozlarını birbirlerine yapıştırmaları suretiyle arka bacaklarındaki polen sepetçiklerine doldurdukları taneciklerdir Polen !

* Kovan önünde veya altında hazırlanan polen tuzaklarından arının
geçişi sırasında bacaklardan düşürülür ve toplanır,daha sonra besin aktivitesi korunacak şekilde kurutulan polen yine uygun koşullarda saklanarak insanların beslenmesine uygun olarak sunulur. 

* Sabahleyin bir arı hangi çiçekten polen toplamaya başladıysa akşama kadar aynı çiçekten polen toplamaya devam eder. 

* Arı sabah ilk papatyaya konduysa akşama kadar papatya bitkisinden polen taşır. 
* Kovana getirilen polen arılar tarafından özel bir işlemden geçirilerek petek gözlerine sıkı bir şekilde sıkıştırılarak depolanır. 

* Petek gözlerine depo edilen zengin vitamin, mineral madde ve protein kaynağı olan bu harika besin ile arılar yavrularını besler. 

* Başka bir deyişle,Polen, arıların ekmeğidir,bu nedenle polene “arıların ekmeği” denir. 

* Arı sadece bal yiyerek hayatını sürdürebilir fakat yeni oluşacak ve gelişecek yavru için polen şarttır, bir nevi polen arı neslinin devamlılığını sağlar.

* Polen olmaz ise arılarda üremede durma noktasına gelir. Arılar çiçeklerin tozlaşmasını sağlayan taşıyıcılardan olduğu için,bitkilerin üremesine de aktif katkıda bulunurlar.

* ''Bir an için arıların olmadığını düşünürsek'' bitkilerde tozlaşma olmayacağı için bitkilerin üremesi duracak ve insanoğlu açlık nedeniyle yok olacaktır.Buna işaret için ünlü bilim adamı Albert Einstein “Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insan sadece 4 yıl yaşayabilir.” demiştir. 

* Polen Çok zengin bir aminoasit ve protein kaynağıdır. En iyi kan yapıcıdır. Enerji verici özelliği oldukça yüksekti Zekâyı artırmakta, özellikle çocukların zekâ gelişimini hızlandırmaktadır. 

* Yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırmaktadır. 
* Mide ülseri ve mide yaralarını iyileştirmektedir. 
* Bağırsakları en iyi çalıştırır. 
* Sindirim sistemiyle ilgili bütün rahatsızlıklara iyi gelmekte. 
* Erken ihtiyarlanmaktan korur. 
* Beyin yorgunluğu ve sinir sistemine oldukça faydalıdır. 
* Yetişkinlerde ve özellikle kadınlarda görülen kemik erimesi ile ilgili sorularda büyük fayda sağlar. 
* Karaciğerdeki travma tik, toksik, hepatitik veya herhangi bir etki sonucu oluşan bozulmalarda önemli iyileşmeler sağlar.
* İnsanları radyasyon ve iks ışınlarının olumsuz etkilerinde korur. 
* Kalp ve damar tıkanmalarında önemli iyileşmeler sağlar. 
* Bağırsak iltihaplarını iyileştirdiği tespit edilmiştir. 
* Zayıflık, şişmanlık, kabızlık, ishal, gibi birbirine zıt olan rahatsızlıkları da tedavi edici özelliği vardır. 
* Astım tedavisinde kullanılır. 
* Yüksek dozlarda kullanıldığında kas ve adale yapıcı etkisi vardır. * İçerdiği rutin maddesi sayesinde kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. 
* Kalp kasının çalışmasını güçlendirir. 
* Cinsel gücü artırır. 
* Polenle beslenen annenin, bebeğine verdiği ANNE SÜTÜ daha uzun sürer. Böylece hem bebeğin gelişme bozukluğu önlenir hem de bebeğin kabızlığı önlenir, gazı giderir ve hastalık kapmamasına yardımcı olur. 
* Polen, bilhassa beraberinde arı sütü de kullanıldığı takdirde kullanıcılarına hayal edemeyecekleri bir performansın kapısını aralar. 
* Kullanıcılar, eğer yaşamlarına bir miktar eksersiz de katarlarsa performans artışı dahada boyutlu olur.
* Ağır hastalıklarla mücadele polen kullanımı önemli bir gıda desteği olarak ağır süreci taşımada bünyeyi destekler. 
* Öte yandan, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerde arı sütü ve polen kullanımı zihinsel ve bedensel gelişmelerine yardımcı olur.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.