Papatya ve Papatya Çayı,

PAPATYA= 
* Papatyanın bizlere ne gibi faydaları ve zararları vardır.

Papatya ne zaman açmaya başlar.
ne zaman toplanır ve nasıl kurutmalıyız. 

Papatya Çayı ;Nasıl
Yapılır.

Demlenirse' mi Daha İyi Olur Yoksa Kaynatılırsa'mı Daha İyi Olur. 

* Öncelikle dünyada küresel ısınmadan dolayı iklimler ve mevsimler yaz kış ilkbahar sonbahar hepsi birbirine karıştı.
Tabi bunlardan tüm dünya üzerinde yaşayan canlılar ister istemez etkileniyor bunların başında hepimizin de bildiği meyveler,
sebzeler ve bitkiler geliyor konumuz bu değil fakat dünyayı kendi ellerimizle yok ediyoruz.

* Papatya; Baharın müjdesini havaların Isınmaya başladığını bizlere haber verir Nisan ve Mayıs aylarında açarlar haziranda yavaş yavaş kaybolmaya başlarlar.

Papatya toplayıp serin ve kuru yerde kurutmaya özen göstermeliyiz. kurutma şartları içindeki vitaminler bakımından çok önemlidir. Buna dikkat etmeliyiz.

                           *Çayı Nasıl Yapılır*
* Genellikle diğer bitkilerle karışım halinde hazırlanan papatya çayı, isteğe göre de sade' de yapılabilir, bitkilerin en önemli ip ucu kök olan bitki türleri genelde kaynatılır, içek olan türlerse demleme usulü olarak yapılır.

* Papatyada aynı şekilde demleme usulü olarak yapılan  bir bitki türüdür, papatyanın türleri arasında, Alman ve Mayıs papatyası güvenilir türler arsındadır. Mayıs papatyası tedavi için kullanılan türdür.

                      *Nelere Faydası Vardır*
* Birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir bunların başında uyku, adet düzensizliği, Ödem giderici, sinüzit, gargara olarak ağızda intahaplara, Boğazdaki ağrıya ve dahi birçok rahatsızlığa iyi geldiği açıklanıyor.

Önemli papatya'ya polenlere alerjisi olanlar muhakak kullanmadan doktorunuza danışın.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.