EV SALÇASI NASIL YAPILIR !

Sıcakların yavaş yavaş çekilmeye başladığı günlerdeyiz.

Hanımların bu sıcaklardan istifade edip yaz güneşini değerlendirdiği son günlere girmekteyiz.

Bu sıcak günleri, güneşi kaçırmadan sizlerde salça yapmayı düşünüyorsanız salça yapmanın tam zamanı.

Salçalık domates biber alıp salça yapmaya başlıya bilirsiniz.

Nasıl domates almalısınız veya
nasıl biber almalısınız' ki salça yapalım.

Öncelikle domates' le başlayalım salçalık domates ve biber tercihe ve fiyatına göre alınır bu tamamen size ve bütçenize kalmış bir durum.

Pazardan manavdan veya evinizin önünden geçen seyyar satıcıdan aldığınız domates ve biberleri  salça yapacağınız evinizin balkon veya taraçasına döktünüz.

Leğen gibi kova gibi kaplara konur iyice yıkanır.

Domatesler üst sap kısmı kesilerek çöp olarak atılır.  Domatesi dört veya 6 parçaya ayırıp tüm domatesleri aynı işlem yaparak kesilir.

Leğen gibi  Kova gibi büyükçe bir kaba konur bir veya iki gün bu kapta duran domatesler ara sıra üste biriken koyu mor suyu alınır.

yumuşayan domatesleri ince süzgeçten geçirip suyu çıkartılır çıkan suyu hızlı salça olsun diye kimileri kaynatır fakat doğal olarak yapılan salça suyunu kaplara koyarak üzerine yeterince tuz atıp karıştırılır.

Güneşte normal salça kıvamına gelene kadar bekletilir bu bekleme esnasında salçayı ara sıra karıştırmalıyız' ki her yeri güneş görsün kıvamına ulaşsın kıvamını bulan salçayı temiz kaplara koyup serin ve güneş görmeyen yerde muhafaza edilir.

Biber salçası' da bu yöntemle yapılır fakat biber suyunun çıkması için kesilen biberleri bir kazanda kaynatıp biraz soğuduktan sonra süzgeçten geçirip aynı domates gibi tuzunu yeteri kadar atıp karıştırıp güneş gören bir yerde ara sıra karıştırarak koyu salça kıvamına gelinceye kadar bu şekilde yapmalıyız.

Salça güneş battıktan sonra yani güneş görmediği akşam ve geceleri üstü bir tül veya ince hava alacak bir bezle örtülüp sabah yine güneş görmesi için üstü açılır. 

Sizlere afiyet olsun.

Kırmızı Olan renginde sağlığımız için bulunan faydaları vitamin, mineral ve likopen  madesi bulunan domates ve biber her zaman tüketmemiz gereken bir  sebze türleri arasındadır.

Dikkat ; Doktorunuza danışmadan Hiç bir bitkisel ürünleri kendi kafanıza göre kullanmayın size zararı dokuna bilir.

Okuyucunun Dikkatine
******************************
Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.